Vikten av en bra garageport

Många tror att de tänker smart när de ska bygga sitt garage, och lägger stor vikt vid isolering. Man vill helt enkelt inte elda för kråkorna. Att bygga garage är ingen billig affär, och har man då lagt ner mycket pengar på själva garaget så kan man lätt bli frestad att tumma lite på garageporten. För varför ska den behöva vara så dyr – port som port, eller?

Det kan inte vara mer fel. Det spelar nämligen ingen roll hur väl du har isolerat ditt garage om du sedan köper en garageport som inte kan hålla värmen inne. Du kommer att elda för kråkorna ändå. Det som gäller om man vill ha ett garage som är väl isolerat är med andra ord att varken snåla på garageporten eller på isolering i väggar och tak.

Garageporten har många uppgifter
Isoleringen är inte heller den enda fördelen man får av en bra garageport. Det handlar också om att porten ska hålla i många år. Dels ska den hålla för slitaget som uppstår när du öppnar och stänger den, ofta flera gånger per dag, och den ska också hålla för slitaget som uppstår av ålder och av väder och vind.

Dessutom bör garaget inte bara vara en plats som skyddar bilen mot vädrets makter, utan också mot biltjuvar. Garageporten måste med andra ord ha egenskaper som gör att den kan stå emot inbrottsförsök. Det är svårt att skydda sig mot tjuvar med tanke på att deras tekniker för att ta sig in utvecklas i takt med att säkerheten ökar, men en port av bra kvalitet kommer definitivt att stå emot bättre.

Kvalitet kostar, men det finns alternativ

Att skaffa en garageport av bra kvalitet är alltså ett måste, men det behöver inte nödvändigtvis betyda att det kostar skjortan. Sandöporten är ett exempel på garageportar som både håller hög kvalitet och som säljs till rimliga priser.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *