Varför du ska bry dig om dina kökshandtag

Nu för tiden kan det ofta vara svårt att sticka ut med sitt kök och vara unik om man inte har väldigt mycket pengar att spendera på exempelvis specialdesignade köksartiklar. Men om man bortser från dem som har en hög budget och rätt kontaktnät inom arkitektur och design så kommer nya kök ofta ifrån samma leverantörer. Det kan exempelvis vara IKEA, Marbodals kök eller någon annan känd leverantör. Detta är inget konstigt och köken från ovanstående exempel är inte populära utan anledning. Det är ofta en väldigt bra prisbild, det är inte så överdrivet avancerat för en hantverkare att renovera med och det är dessutom lättillgängligt (varuhusen eller återförsäljarna är många). Men vad är det då som skiljer köken åt nu för tiden? Om man bortser ifrån det självklara såsom inredning eller placering på fruktskålen så är det faktiskt inte så överdrivet mycket. Man ser ofta samma skåpluckor och bänkskivor i många kök och som tidigare nämnt från samma leverantörer. Vad ska man då göra om man vill vara unik och sticka ut lite extra ifrån katalogexemplen eller dina grannars nyrenoverade kök? Det finns självklart många grejer som man kan göra, till exempel andra sorters gardiner, annorlunda taklampa etc. Men någonting som borde vara lika självklart men som inte många tänker på är faktiskt kökshandtagen.

Kökshandtagen som medföljer ett kök från IKEA idag är ofta väldigt simpla i sitt utförande och höjer inte på särskilt många ögonbryn. Men lyckligtvis så kan du skaffa ett par helt unika och snygga kökshandtag även om du har ett kök från IKEA eller dylikt varuhus, du är alltså inte i leverantörens händer! Det viktigaste när du går i tankarna på att handla nya kökshandtag, oavsett om det är till skåp, lådor eller luckor är nämligen det så kallade CC-måttet. Om du är lite osäker och vill ha mer information om vad CC-mått är samt se massvis av olika modeller och varianter utav kökshandtag så kan du besöka online butiken Barahandtag. Som du kanske förstår finns det alltså gott om inspiration att hämta online, så det finns ingen anledning att behöva beställa hem kataloger eller åka ut och lyssna på försäljare prata i varuhusen.

Nya kökshandtag är helt enkelt det bästa och mest optimala sättet att fräscha upp och ge ditt kök en förnyad känsla. För ofta är det detaljerna som slår en när man stiger in i en bostad, och kökshandtagen är verkligen inget undantag. Det är alltså en väldigt liten modifiering som gör en väldigt stor skillnad i köket, och dessutom är det billigt. Så oavsett om du går i tankarna på att helrenovera ditt kök eller bara vill förbättra atmosfären lite i det nuvarande så bör du redan nu ta en titt på kökshandtagen du har. Även om kökshandtagen som du har i nuläget nödvändigtvis inte behöver vara utslitna skadar det heller inte att byta ut dem, jämför det med att byta ut utemöblernas sittdynor då och då. Så det går med andra ord utmärkt att få den där extra och nästan lite magiska detaljen trots att man inte har en monstruös budget, börja med att byta ut kökshandtagen. En enkel och billig lösning!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *