Sugen på att testa flugfiske?

flugfiske
Många intresserar sig för flugfiske, och det är ju inte så konstigt med tanke på att det är en väldigt rolig typ av fiske att hålla på med. Flöte och mask i all ära – men är det något mer än att bara sitta på en stubbe och filosofera som man är ute efter så är flugfiske ett bra alternativ. Det krävs dock att man vet vad man gör, så det är inte bara att hoppa i ett par vadarbyxor och ställa sig i ett vattendrag. Ska man lyckas med flugfiske gäller det att ha koll på hur man ska manövrera linan, och dessutom måste man också ha kunskap om vilken typ av fluga som ska användas var om man ska ha en chans att få fisken på kroken.

Den som vill börja med flugfiske gör alltså bäst i att gå en flugfiskekurs. Det finns massor av sådana kurser i Sverige, men är det i trakten runt Dalarna man befinner sig så bör man absolut se till att gå en kurs på Älvdalens Fiskecenter. Det är för övrigt en god idé även om man inte bor i trakterna, för flugfiske i Älvdalen och den vackra naturen som finns där är verkligen något extra och en lisa för själen. På Älvdalens Fiskecenter finns olika typer av flugfiskekurser, allt från nybörjarkurser till kurser för den som vill finslipa sin kastteknik och fördjupa sig i hur man läser av vattnet.

Lite mer erfarna flugfiskare kan prova på att fiska med guide i Älvdalen för att öka sina fångstchanser och hitta de bästa fiskeplatserna. Guiden kan områdets sjöar och vatten utan och innan och finns till hands för att svara på frågor, tipsa om flugmönster och även ha en snabb genomgång av kastteknik för den som känner sig lite ringrostig. Älvdalens Fiskecenter är med andra ord perfekt för flugfiske, oavsett om man är helt grön eller om man har varit med ett tag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *