Snygga till hallen

Hallen är det första man ser när man kommer in i någons hem, och då vill man förstås att den ska vara välkomnande. Det är ofta trångt i hallen, och det kan vara lite svårt att inreda eftersom den också ska vara praktisk och rymma alla jackor, mössor, skor, paraplyer och annat. Här kommer några tips på hur man kan få en snyggare hall!

  • Praktiskt golv – I hallen går man med skor och man drar in en del smuts. Därför kan det vara bra att satsa på ett golv som håller sig snyggt, till exempel klinker eller plastmatta.
  • Bra belysning – Man behöver kunna se ordentligt när man ska klä på sig själv och kanske barnen. En ordentligt taklampa är att föredra, men man kan förstås också kombinera med lite mysbelysning.
  • Förvaring – Beroende på hallens storlek och form får man efter bästa förmåga inreda med bra förvaring. En garderob är praktiskt, men om det inte får plats kan snygga hängare vara ett alternativ. Förvaring för skor är också ett måste, och det kan man till exempel kombinera med en sittplats. En mindre förvaring för plånböcker och annat är också bra.
  • Hallmatta – En snygg och praktisk hallmatta hjälper gruset att stanna kvar innanför dörren. Satsa på en som är lätt att göra ren!
  • Spegel – Det är aldrig roligt att behöva gå in i huset med skor och ytterkläder på för att se hur man ser ut. En något större spegel bör man ha i hallen.
  • Vågade väggar – Eftersom hallen ofta är liten kan man med fördel inreda med starka färger eller mönster för att få lite mer i liv i väggarna. Tänk på att välja en färg eller tapet som tål lite slitage!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *