Snacka om diskussionsämne….

Alla kan vi fira midsommar på olika sätt, eller hur? Nåväl. Låt mig beskriva min midsommarafton som var något av det märkligaste sätt jag har firat på någonsin. Det som startade med en enkel middag hos några bekanta skulle visa sig sluta i djupa diskussionsämnen med en okänd person på en busshållplats.

CRM – Cookie related monster?
Nej, CRM är såklart inte en förkortning på ett kak-relaterat monster. Det vet jag nu. Men om ni hade frågat mig för ett par dagar sedan hade jag svarat annorlunda. Crm står för customer relationship management, och Linda – som jag lärde känna på en busshållplats, hon arbetar med det här. Det handlar om kundvård på ett systematiserat och organiserat sätt. Att hantera, vårda och bearbeta kunder professionellt.

KAKOR!

Tyvärr har det ingenting med sådana kakor att göra…


Linda berättade att hon stod i funderingarna på att skaffa sig ett affärssystem som kunde hjälpa henne med dessa bitar. Så där satt vi, på en busshållplats, och pratade om ”Vad skulle ett sådant system innebära?” Nu måste jag få poängtera att det här är heeelt nya begrepp i min värld. Vi googlade på crm online och hittade några affärssystem, och vi fastnade framförallt för ett som heter yoddla. Det verkade, enligt Linda, ha de funktioner hon behövde.

Ett drömsystem på ett par kvitton
Vi satte oss därför tillsammans och spånade på vad det var som Linda behövde. Så på en servett, några kvitton och ett pappersfodral till min almanacka skissade vi upp ett helt drömsystem. Det var pilar överallt, små texter och försök till bilder. Allt skapades under ”icke-så-nyktra” former. Men vi skrattade, oj så vi skrattade medan vi satt där.

Lindas buss kom efter ett par timmar, runt 06:00 tiden där på morgonkvisten så vi bytte telefonnummer och skiljdes åt. När jag skulle ringa henne igår så har hon gett mig fel telefonnummer. Jag vet inte om det var menat eller inte, men jag tar inte så illa upp ändå. Det var en riktigt rolig (och oväntad) natt som jag kommer minnas för hela livet.

Och dessutom vet jag vad CRM är nu. Det ni!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *