Resultatet av den inglasade altanen

För två och ett halvt år sedan (i augusti 2013) skrev vi om inglasning av altaner för att kunna använda dem även under sommaren och nu tycker vi att det kunde vara på sin plats med en liten uppföljare. Hur bra fungerar egentligen en inglasad altan, är det värt det och hur pass mycket använder man den egentligen? Slutar det med att den mest är oanvänd och inglasningen inte gör någon skillnad, genom att man mest använder altanen när det är varmt och solen skiner ändå? Det är ju inte helt billigt att glasa in en altan, trots allt.

Det korta svaret är att det definitivt är värt det och man märker snabbt skillnad i och med att man använder altanen betydligt mer än tidigare. Tro oss, det är ganska så fantastiskt att sitta där under stjärnorna och dricka kvällskaffe och samtala. Att sedan kunna sitta och äta frukost ”utomhus” när löven skiftar färg och börjar falla från träden gillar vi också, även om det krävs en del lövskrapande från ”fönstren” under hösten. Men det är det värt alla gånger! Tack vare de senaste årens milda vintrar har vi nästan kunnat använda det året runt, även om det krävs lite mer kläder under vintermånaderna… Så en inglasad altan ger verkligen valuta för pengarna.

Slutomdöme: rekommenderas!

Med andra ord: vi kan verkligen rekommendera inglasning av altanen (eller införskaffande av ett helt separat uterum). Inglasning av vår altan sköttes av Uterumsmästarna och vi tycker att de gjorde ett mycket bra jobb; vi har definitivt inte haft någonting att klaga på rent byggtekniskt. Den inglasade altanen fungerar utan några problem. Visst, den kräver en del underhåll, men inte mer än vad man kan vänta sig, och som husägare vet man ju att det alltid finns någonting som behöver fixas. En inglasad altan ställer definitivt inte till med några större problem, och glädjen den skänker gör det värt det alla gånger.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *