Öka chansen till jobb

I januari är det många som upplever att ekonomin är lite ansträngd. Man kanske spenderade för mycket pengar på julklappar, fest och mat, eller man kanske åkte på en resa som visade sig bli dyrare än planerat. Man vill gärna unna sig när man är ledig, men tar man i för mycket kan det straffa sig.

Oavsett om man är arbetslös och söker jobb eller redan har ett jobb men vill ha ett extrajobb behöver man ett bra CV för att kunna nå ut till arbetsgivarna. Här kommer lite tips på hur man med hjälp av ett bra CV kan öka sina chanser att få jobb.

Gör inte massutskick

Att ha en bra grund i sitt CV är viktigt, men när man söker jobb måste man också vara lite personlig. Låt bli att göra massutskick till alla och lägg istället lite tid på att utforma ett personligt brev som handlar om varför du söker just den tjänsten på just det företaget. Det visar att du är intresserad.

Var tydlig

Man ska vara personlig, men man ska ändå hålla sitt CV kort och tydligt. Skriv inte en roman utan håll dig till max två sidor där en är det personliga brevet och den andra är listan med tidigare erfarenheter. Det ska vara lättöverskådligt och luftigt.

Bli inte för privat

För att man inte ska bli en i mängden måste man vara personlig, men det är inte samma sak som att berätta om sitt privatliv. Intressen kan gärna få finnas med, men undvik att skriva till exempel var din partner arbetar och ålder och namn på dina barn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *