Ny fotbollsskandal på Friends Arena

I söndags spelades finalen svenska cupen, i fotboll, på Friends Arena. De två finallagen var IFK Göteborg och Djurgården. Två lag som har rikligt med supportrar, vilket brukar resultera i oroligheter till och från.

Matchen slutade oavgjort efter full tid och fick därför avgöras på straffar. Väl där kunde IFK Göteborg dra det längre strået då Pontus Farnerud satte den avgörande straffen.

Skandalscener när IFK vann

Efter att den avgörande straffsparken gått i mål stormade supportrarna från de vinnande laget planen, något av en tradition inom fotbollen, när det handlar om vinster i större sammanhang. Men istället för att stanna på planhalvan närmast sina egna supportrar togs firande närmare och närmare djurgårdsklacken. Väl där blev det irriterat då supportrarna till den förlorande stockholmsklubben tyckte firandet var olämpligt, stolar från sittplatserna började regna från läktaren ned mot planen där IFK Göteborgs supportrar befann sig. Men det slutade inte där, utan någon kastade en brinnande bengal mitt upp på läktaren bland djurgårdssupportrarna. Direkt livsfarligt, men ingen uppges ha kommit till skada.

Förbundet beskylls

Nu beskylls svenska fotbollsförbundet för skandalen, då det är dem som står som arrangörer för matchen, och inte någon av klubbarna. Framförallt menar experter att IFK Göteborgs supportrar aldrig borde fått beträda planen. Förbundet menar att planen var att de aldrig heller skulle få lämna läktaren, men den planen höll inte.

Nu kommer förbundet att hålla ett stormöte för att avgöra hur man går vidare i frågan. En man uppges ha identifierats och gripits som bengalkastaren. I övrigt väntas troligtvis inga böter delas ut till fotbollsklubben IFK Göteborg, utan straffet kommer att bli personligt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *