Lyxa till trädgården

Tycker du att din trädgård är lite tråkig och behöver något lite extra? Eller är det helt enkelt så att du vill bräcka grannen? Det finns en mängd olika sätt att lyxa till sin trädgård på, en del dyra, en del lite billigare.

Till att börja kan man plantera lite ovanliga växter och träd i sin trädgård. Alternativen ser här lite olika ut beroende på vilken odlingszon man befinner sig i, men även om man bor långt upp i Norrland, så finns det många spännande växter att välja mellan. Frukt- och bärträd är något som det kanske kommer att ta många år innan man kan njuta av dem, men har man tålamod så blir man rikligt belönad. En riktig fruktträdgård, med stor variation (äpplen är lite väl standard), är något av det bästa livet har att erbjuda. Växter kräver dock en hel del skötsel, och tycker du inte om att påta i trädgården, så är det kanske inte något för dig.

Ett dyrare alternativ, som man dock kan njuta av omedelbart är en riktig pool. För att anlägga en sådan krävs riktigt grävarbete, som man då vanligtvis inte kan utföra själv. Priset för att anlägga en pool varierar mycket, beroende på storlek och hur lyxig man vill ha den, men även en liten enkel pool kommer att höja trädgårdens lyxfaktor flera steg. Liksom frukt- och bärträd kräver en pool en del skötsel, men det är definitivt värt det.

Det finns givetvis en mängd andra sätt att lyxa till sin trädgård på. Till exempel din bostad – hur ser den ut, och hur passar den in i din trädgård? Lite målarfärg kan ofta göra underverk, och göra så att både trädgård och hus ser bättre ut. Andra saker är till exempel grusgångar, att bygga en damm och mycket annat. Endast din fantasi sätter gränserna, och det finns oändliga mängder inspiration att finna på nätet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *