Landslagstider

När det gäller landslagsfotboll så går det som vanligt i omgångar, för tillfället har vi några veckor där det svenska herrlandslaget samlas och spelar matcher mot Irland och Slovakien.

Matchen mot Irland var en tävlingsmatch som spelades i fredags och slutade oavgjort, mållöst. Det gick inte att gå miste om folket och medias besvikelse med att Sverige inte lyckades vinna matchen. Irland är ett av de bättre lagen som återfinns i samma VM-kvalgrupp som Sverige, men inför matchen var det tydligt att framför allt medierna målade upp detta som en match landslaget enkelt skulle vinna – effekten av detta verkar vara negativ.

När medierna istället målar upp matcher som omöjliga, som till exempel mot Tyskland och Holland, så har det motsatt effekt. 4-4 mot Tyskland borta i VM-kvalet och vinst med 3-2 hemma mot Holland inför EM 2012.

Nu återstår en match innan denna landslags-samling är över, en träningsmatch mot Slovakien i Zilina. En match som är ganska betydelselös, men inte helt betydelselös – världsrankningen som framställs av FIFA grundas på bland annat träningsmatcher. För tillfället placerar sig Sverige på plats 21.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *