Håller du nyårslöftet?

Nu har de första månaderna utav året passerat, både januari och februari har till synes varit två helt normala månader. Men för många svenskar har det som vanligt skett förändringar i början på året. Nyårslöften är en gammal tradition som troligen fanns redan på början av 1900-talet, men det är många håller fast vid att ha nyårslöften, de mest populära är att sluta röka och att börja träna. De flesta handlar alltså om hälsa, vilket på sitt sätt är bra för ett hälsosammare Sverige är ett bättre Sverige. Men vad är ett löfte bra för om det ändå bryts, håller ni era löften?

Tips för att hålla glöden uppe nu när det gått några månader är att hitta en vän eller familjemedlem som du kan utbyta idéer och diskutera med, på så sätt kan ni trigga varandra.

Om du har avgett som löfte att börja träna eller öka din träningsmängd så är det hetaste tipset att skaffa dig en såkallad “träningsdagbok”, det kan vara ett block som du har liggandes i köket eller ett dokument på datorn, skriv upp när du tränat och kanske även när du ska träna. Det blir roligare om man kan stämma av hur man sköter sig och då får du även svart på vitt om du skippar träningen.

Har du istället lovat att äta nyttigare så finns det massor av hälsosamma recept och tips på internet, sök efter bloggar och hemsidor som behandlar ämnet. Det kan vara viktigt att variera sig för att inte tröttna på sina nya rutiner.

Lycka till med dina nyårslöften och om du redan har brutit dem, nya tag nästa år!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *