Gör mer av konferensen

Konferens kan man ha av olika anledningar. När det gäller företags interna personalkonferenser handlar det ofta om en kombination av att blicka bakåt för att se vad som har hänt sedan förra konferensen och att se framåt för att konstatera vad som kommer att hända och att försöka fundera över olika sätt att göra detta på bästa möjliga sätt. Syftet är helt enkelt att optimera den dagliga verksamheten, och det är med andra ord en dag då man vill att de anställda ska vara extra uppmärksamma och på hugget med nya idéer.

För att inte göra konferensen till ännu en arbetsdag i mängden så bör man lägga lite krut på att försöka göra den så intressant, trevlig och rolig som möjligt. Att hålla konferensen på en annan ort är ofta uppskattat. Det ger en paus i vardagen och lite extra energi. Om man dessutom kombinerar konferensen med någon typ av rolig aktivitet så ger man också gruppen en chans att umgås under lite mer avslappnade former, och det kommer automatiskt göra att man får en bättre sammanhållning. Tips på roliga aktiviteter kan till exempel vara en golfrunda, en tur på hästryggen, en frågelek eller kanske kajakpaddling.

Var man håller konferensen spelar förstås roll och man bör se till att vara på ett fint och fräscht ställe som har tillgång till all teknik man behöver och där man får vara ostörda så att man kan koncentrera sig på sitt. Att konferensanläggningen kan erbjuda god mat är också något att tänka på då de flesta konferenser håller på så pass länge att man vill fika och äta. Ska man till exempel hålla konferens i Skåne är Nötesjö ett väldigt bra val. Det ligger väldigt bra till (fem minuter från Sturups flygplats) och de erbjuder både inspirerande aktiviteter och himmelskt god mat samtidigt som konferensrummen är ljusa och fräscha med utsikt över öppna landskap – som bäddat för succé!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *