Dags för köksrenovering

Nu har turen äntligen kommit till vårt kära kök att få genomgå en ordentlig makeover! Köket är ju på ett sätt hjärtat i ett hus, och därför känner jag lite extra för just den här renoveringen. Som matlagningsfantast vill jag självklart ha en riktigt bra spis och mycket plats, både bänkytor och förvaring. Smidiga lådor och skåp är ett måste för alla mina köksmaskiner och redskap.

Först och främst blir det nytt golv, schackrutig linoleummatta, och alla nödvändigheter som el och vatten. Väggarna får också en uppfräschning med ljusgrå färg, och taket blir vitt. Ny kyl och självavfrostande frys är ett givet tillskott. Sedan börjar det roliga med att välja inredning. Bänkskivorna i ek kommer att bli hur snygga som helst, frågan är om vi ska göra det själva eller hyra in ett snickeri för att få de att passa perfekt.

Matsalsgruppen som jag fyndat på loppis och renoverat själv kommer jag givetvis att behålla. Möjligtvis klär jag om stolsdynorna i ett mer passande tyg för det nya färgtemat. Jag ska försöka hitta ett snyggt vitrinskåp med belysning som matchar möblerna så att jag kan visa upp mina snyggaste glas och skålar.

Belysningen är viktig i hela köket. Det blir både arbetsbelysning och mysljus, och en stilsäker taklampa över köksbordet. Några hyllor för alla kokböcker och en anslagstavla där jag kan sätta upp nya recept eller inspirerande bilder får mig att trivas. Sist men inte minst kommer det roliga småfixet med ljuslyktor, tavlor och växter. Växter är ett måste i mitt hem, och i köket blir det självklart mycket fäska kryddväxter.

Jag ser verkligen fram emot den här renoveringen. Vi köpte vårt drömhus med perfekt läge och stor trädgård, och snart är även insidan precis som jag vill ha den. Vi har skyndat långsamt, men snart är vi där.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *