Dags att ta hand om munnen

Ett eftersatt område, i vilket fall för mig, är mina tänder. Det har i många år varit ett problemområde, då jag av någon anledning verkar ha ganska svaga och lättstötta tänder. De tandläkare som jag har pratat med säger att det kan handla om att jag har en obalans i mitt pH-värde i munnen, vilket innebär att mina tänder blir mer påverkade under dagarna, och att det bryter ner dem på ett sätt som inte är normalt. Jag har fått anpassad tandkräm och instruktioner om hur jag ska ta hand om mina tänder, men det är knappast något som jag har följt. Jag är helt enkelt för lat när det kommer till de delarna.

Bra vård är alltid min räddning
När man har så känsliga tänder som jag har så är det alltid viktigt att kunna lita på att vården har sitt på det torra. Jag ska väl erkänna att det inte är alldeles lätt att hitta bra tandläkare, men när man väl har hittat någon som vet vad ens problem är och hur man bäst tar hand om det så är det som att knyta en ny person till familjen. Det blir en person som man skapar en långvarig relation med, som vet vad man behöver och som inte är rädd för att säga till på skarpen när det verkligen gäller något viktigt.

Jag träffade på en tandläkare på en tandläkarmottagning i Lund som var precis en sådan människa som jag skulle kunna tänka mig att ha med mig resten av mitt tandvårdsliv. Hon var helt exemplarisk på att se vad problemet var och framför allt så var hon inte speciellt rädd för att tala mig till rätta, även om det kanske kunde låta lite taskigt och rentav otrevligt ibland. Med det är sådana personer, som bryr sig, som man verkligen behöver. För utan sådana människor i sina liv så kommer det att vara direkt svårt att bibehålla en bra hälsa för sådana lata och oengagerade människor som mig själv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *