Däckhotell en bra investering?

Förvaring av vinterdäck under sommaren, och sommardäck under vintern är något som lätt kan bli irriterande. Däcken tar upp stor plats, och om man har dem i källaren eller garaget, så är miljön knappast den bästa för däcken. Däckhotell löser det problemet; de förvarar däcken i en bra miljö, och håller dem samtidigt rena. Men frågan är då, är däckhotell något som är av intresse, och hur mycket kostar det? Att ens egna förvaring inte är den bästa kanske inte har överdriven betydelse; om man kör mycket kommer sommardäcken antagligen att slitas ut på det sättet innan de tar skada av dålig förvaring (vinterdäcken är det lite annorlunda med).

Men utrymmesargumentet är definitivt mer intressant i samband med ett däckbyte. Däck är ju ytterst skrymmande, och har man inte så stort förvaringsutrymme så är ett däckhotell definitivt att tänka på. Priset per år för förvaring av däck varierar, men ska inte behöva ligga över tusenlappen; snarare en bra bit under. Om du har en bilverkstad du anlitar regelbundet, så kan du höra efter om de har ett däckhotell. Det är inte ovanligt att de har det, och ofta till bra priser. Då kan man också få hjälp med att montera däcken, om man skulle behöva det.

Vad gäller korrekt förvaring, så gäller det i högre grad vinterdäck, då dessa är känsligare än sommardäck. Använder du då ett däckhotell för att förvara dem, så är det mycket möjligt att du kommer att kunna använda dem en säsong längre än om du förvarade dem hemma. Och bara det innebär ju att däckhotellet har betalat sig. Så varför inte höra av dig till din lokala verkstad och se efter om de har ett däckhotell, och hur mycket det kostar? Är kostnaden inte mer än sådär 500 kronor per år, så är det inte mycket att snacka om.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *