ColorQ Pro 7 – hjälper dig att få rätt badvattenvärde

ColorQ Pro 7 är en digital mätare som på ett säkert och enkelt sätt bedömer ditt spa- eller poolvatten för att se till så att du har rätt badvattenvärden. Mätaren är prisbelönad och utnämnd till Årets högst värderade produkt 2008 av Aquatics International. ColorQ Pro 7 kommer från det amerikanska företaget LaMotte, som har närmare 100 års gedigen erfarenhet av vattenanalysutrustning.

Varför göra vattenanalys?

Att ha rätt badvattenvärden är väldigt viktigt, bland annat för att förhindra att rör och annan poolutrustning täpps till av utfällningar och avlagringar. Med rätt mängd spa- eller poolkemikalier får du rätt badvattenvärden, något som kan förlänga livstiden på exempelvis spabadet. ColorQ Pro 7 tillhandahåller en exakt analys av badvattnet för att du ska kunna bada i kristallklart och rent vatten, varje dag. Med den här fotometern behöver du inte gissa dig till vilka poolkemikalier alternativt spakemikalier du ska använda i din pool eller ditt spabad.

Varför ColorQ Pro 7?

Med ColorQ Pro 7 slipper du krångla med mätstickor för att analysera ditt badvatten. ColorQ Pro 7 hjälper dig i stället att få ditt badvatten analyserat på ett smidigt vis genom digital mätning. Mätaren analyserar hela sju testfaktorer, allt för att ge dig en bra översikt av kvaliteten på badvattnet. Med resultatet som grund vet du sedan vilka poolkemikalier eller spakemikalier du ska använda för att underhålla badvattnet alternativt åtgärda vattnet. ColorQ Pro 7 levereras med 50 tabletter per test, en instruktionsmanual samt en praktisk bärväska.

Hur fungerar ColorQ Pro 7?

ColorQ Pro 7 analyserar ditt spa- eller poolvatten med hjälp av de tabletter som medföljer. Den mäter till exempel klor- och bromvärden, kalciumhårdhet, alkalinitet, pH- och cyanursyravärden. Detta görs enkelt och smidigt genom att du fyller testbehållarna med det vatten som ska analyseras, samt tillför en tablett. För att exempelvis mäta pH-värdet tillsätter du en pH-tablett i provröret med badvattnet, och placerar sedan röret i mätaren som scannar värdet. I den medföljande manualen kan du läsa en genomgående beskrivning av hur mätningsprocessen går till.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *