Bröllopsfotograf – vad ska man tänka på?

Att välja bröllopsfotograf är som att välja brudklänning. Om ni tänker ”fotograf som fotograf” så tänker ni helt fel. Precis som brudklänningar finns i en massa olika stilar så har också fotografer olika stilar, och det gäller för er att hitta en fotograf som motsvarar de önskemål ni har för era bilder.

Genom att titta på fotografernas hemsidor får man en uppfattning om vilka typer av bilder de tar. Om ni till exempel vill ha spontana och lekfulla bilder bör ni inte välja en fotograf som helst tar traditionella porträttbilder, och vice versa. Det är ni som väljer hur bilderna ska se ut, men det är fortfarande fotografen som är konstnären och dennes stil kommer att lysa igenom – precis som den ska göra.

En annan viktig sak är att göra upp en budget för hur mycket bröllopsfotografen får kosta. Man ska förstås inte lägga mer än man har råd med, men man bör inte heller vara snål. Bilderna är det bästa minnet ni kommer att ha kvar från den här dagen, så se till att ni inte ångrar er sedan. Blir det tight i budgeten finns det säkert någon annan post som ni hellre kan skära ner på.

När ni letar bröllopsfotograf ska ni vara ute i god tid. Det finns garanterat fler par som ska gifta sig på samma dag som er, och väntar ni för länge riskerar ni att favoritfotografen redan är uppbokad på det aktuella datumet. Populära fotografer blir uppbokade snabbt, så se till att ni börjar titta efter fotograf tidigt i planeringen. Det är alltid bättre att vara för tidig än för sen.

Letar ni bröllopsfotograf i Stockholm och gillar vackra och personliga bilder med det där lilla extra så är Lena Larsson ett hett tips. Hon tar otroligt vackra bilder som sticker ut från mängden samtidigt som de har en känsla av klassisk elegans, och hon är väldigt bra på att fånga de ovärderliga ögonblicken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *