Behåll din altan även under vintern

Att sitta ute på altanen under vintern är skönt. Men sedan så kommer hösten och vintern, och altanen står där, oanvänd. Det kan ses som lite slöseri, för det är inte alls svårt att förlänga altansäsongen med flera månader. Och det behöver inte bli dyrt heller. Priset kommer helt enkelt att bero på hur mycket man vill göra med sin altan. En enkel inglasning gör kanske inte att man kan använda altanen året om, men innebär att utesäsongen förlängs betydligt. För att inte tala om att det skyddar mot de inte alltför ovanliga sommarregnen.

Kostnaden för att glasa in en altan bestäms främst av två saker. För det första typen av glas, och för det andra om man även vill dra in värme eller isolering. Ett riktigt isolerglas är då det dyraste, och om man tycker att det är värt det eller inte är upp till var och en. Att förvandla sin altan till en vinterträdgård som kan användas även mitt i vintern kommer att kosta på – men är en helt underbar lyx. Om man har råd, så är det nog det man ska satsa på. Att kunna fira julafton på altanen är otroligt stämningsfullt, och något alla borde få uppleva.

Alternativet med enklare inglasning är bra mycket billigare, och ger kanske inte riktigt lika lyxigt resultat. Men det förbättrar definitivt ens boendesituation rejält. Bara möjligheten att kunna sitta ute på altanen även när sommarnätterna börjar bli kalla är värt mycket. Uterumsmästarna erbjuder de flesta olika sorters inglasning man kan tänkas vilja ha, till överkomliga priser. Och nu när sommaren börjar lida mot sitt slut är det hög tid att börja göra något åt altansituationen. För det är ju onödigt att den står där oanvänd under en så pass stor del av året.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *